Home  |  Route  |  Stichting Vooruit  |  Contact  |  Pers  |  Bestuur | Sponsors
  Home
Nieuws Publiek Ruiters Zakelijk Programma

Actueel

Fotoalbum 2013
Live startlijsten & uitslagen


Nieuws


Showprogramma 2014

Winnaar Grote Prijs Haarlemmermeer 2013

Foto`s CHH en NK Dressuur 2013

 

Altijd op de hoogte blijven?

Voorwoord burgemeester Weterings

Concours Hippique Haarlemmermeer 2014

Voor de 105de keer – wat een prachtige traditie – siert het Concours Hippique Haarlemmermeer onze gevarieerde evenementenlijst op. Net als vorig jaar is er een stampvol programma, met het Concours en het Nederlands Kampioenschap Dressuur tegelijkertijd in dezelfde week. Veel te zien in korte tijd dus. En, zoals gebruikelijk, zowel breedtesport als topsport. Beginnend op maandag 28 juli en eindigend op zondag 3 augustus. Vanzelfsprekend is opnieuw een hoogtepunt ‘De Grote Prijs van de gemeente Haarlemmermeer’ op zaterdagavond. En op zondag de finale van het Nederlands Kampioenschap Dressuur. Direct daarna wordt de selectie bekend gemaakt voor het Wereldkampioenschap Dressuur tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen (van 24 augustus tot 7 september aanstaande).

Spannend voor publiek, ruiters en begeleiders. Maar ook vóór het slotweekend is er veel te beleven. Of het nu gaat om de junioren, de Young Riders, of de Para Equestrians; voor hen allen staat de liefde voor de paardensport voorop. En, natuurlijk de wens om zo hoog mogelijk te eindigen. Kortom: een week lang breedte- en topsport met voor elk wat wils.

Het Concours Hippique Haarlemmermeer had nooit 105 jaar oud kunnen worden zonder de onontbeerlijke inzet van vele vrijwilligers. Sommigen zijn er voor de eerste keer bij, anderen al tientallen jaren. Namens het gemeentebestuur dank ik hen hartelijk voor hun toewijding en voorbeeldfunctie. Diezelfde dank is gerechtvaardigd voor de vele, grote en kleine, sponsors en voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Dankzij hun bijdrage en ondersteuning kunnen we ook dit jaar weer genieten van één van de mooiste evenementen in onze gemeente. Haarlemmermeer is er trots op, dat het hier niet alleen goed wonen en goed werken is, maar ook goed genieten van prachtige evenementen. Ik wens alle bezoekers veel plezier bij het kijken naar de wedstrijden en alle deelnemers veel succes in de bak.

Theo Weterings
Burgemeester Haarlemmermeer